Βιωματικά σεμινάρια εθελοντών με την ομάδα ProcessWork Hub

Στις 4 και 11 Νοεμβρίου και στις 9 Δεκεμβρίου 2015, το Volunteer4Greece σε συνεργασία με την ομάδα των ειδικών του ProcessWork Hub, υλοποιήσαμε τρία τρίωρα επιμορφωτικά και βιωματικά σεμινάρια για εθελοντές που θα προσφέρουν την εργασία τους σε οργανώσεις που δραστηριοποιούνται για τους πρόσφυγες, είτε στα νησιά υποδοχής τους είτε σε δομές των αστικών κέντρων, στις οποίες φιλοξενούνται.

Σε αυτά τα τρίωρα βιωματικά σεμινάρια δίνεται έμφαση στην προετοιμασία των εθελοντών, εξερευνώντας το όραμα που τους παρακινεί να εργαστούν ως εθελοντές, την αντίληψη του ρόλου του εθελοντή, τις προσδοκίες που γεννιούνται από τη συμμετοχή σε μια εθελοντική ομάδα, καθώς και πιθανές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν σε προσωπικό και ομαδικό επίπεδο.

Η ομάδα του Volunteer4Greece και του ProcessWork Hub, ανέλαβαν την πρωτοβουλία οργάνωσης αυτών των σεμιναρίων, με στόχο την υποστήριξη των εθελοντών των ΜΚΟ που υλοποιούν δράσεις για τους πρόσφυγες. Παράλληλα, η πρόσκληση συμμετοχής στα σεμινάρια αυτά είναι ανοιχτή για όποιον επιθυμεί να προσφέρει την εθελοντική του εργασία για πρώτη φορά, συγκεκριμένα για το προσφυγικό ζήτημα.

4.11.2015
Η ομάδα εθελοντριών που συμμετείχε στο βιωματικό σεμινάριο στις 4.11.2015

logo-processworkhub