Θεσσαλονίκη 23.11.2015

Στις 23 Νοεμβρίου, το σεμινάριο/workshop με θέμα, “Στρατηγικές Χρηματοδότησης Μη Κυβερνητικών/Κερδοσκοπικών Οργανισμών”, ταξίδεψε μέχρι τη Θεσσαλονίκη για τους ανθρώπους των ΜΚΟ της πόλης αλλά και όλης της Βόρειας Ελλάδας, στο πλαίσιο υλοποίησης εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τους ανθρώπους της Κοινωνίας των Πολιτών. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα που μας παραχώρησε το American College of Thessaloniki.

Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο Σωτήρης Πετρόπουλος, Διδάσκων στο Πανεπιστήμιο της Πελοποννήσου, ενώ η συμμετοχή των ανθρώπων των ΜΚΟ ήταν και στη Θεσσαλονίκη εντυπωσιακή. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τη συγγραφή μιας επιτυχημένης χρηματοδοτικής πρότασης, να δημιουργήσουν ομάδες, να συζητήσουν ιδέες και να αλλάξουν ρόλους, κάνοντας οι ίδιοι τους αξιολογητές των δικών τους χρηματοδοτικών προτάσεων.

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες και ευχόμαστε καλή συνέχεια στο έργο όλων των ανθρώπων της Κοινωνίας των Πολιτών, ενώ ανανεώσαμε το ραντεβού μαζί τους για το επόμενο σεμινάριο.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.