ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ‘Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ’

Ο σύλλογος «Η Καρδία του Παιδιού» ιδρύθηκε το 1983 από την πρόεδρο κα. Αθηνά Βαρέλα- Κολτσιδοπούλου και στεγάζεται στην οδό Αιόλου 104 στην Ομόνοια .Capture3

Στόχοι αυτού του συλλόγου είναι η ηθική και οικονομική ενίσχυση της οικογένειαςαλλά και του παιδιού που πάσχει από συγγενή καρδιοπάθεια. Η λέξη «συγγενής» σημαίνει «εκ γενετής» και χρησιμοποιείται για να δηλώσει μια καρδιακή ατέλεια , δηλαδή μια ανωμαλία στη διάπλαση της καρδιάς ή των αγγείων. Ο σύλλογος αγκαλιάζει τις οικογένειες και τις ενημερώνει για ότι χρειαστεί . Ακόμη επεμβαίνει στα νοσοκομεία για τον τεχνικό εξοπλισμό ,για το επιστημονικό δυναμικό και για όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα . Η δράση όμως του οργανισμού δεν σταματά μετά την θεραπεία του παιδιού. Βοηθάει στην ένταξη των ατόμων στην κοινωνία αλλά και ενημερώνει για τα δικαιώματα που έχουν βάσει νομοθεσίας, επεμβαίνει στα ασφαλιστικά ταμεία για εξασφάλιση φαρμάκων, αναλαμβάνει τις εξετάσεις, τα νοσήλια και την διαμονή των οικογενειών που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά. Μελλοντικός στόχος είναι η ίδρυση ενός ξενώνα «Η Στέγη της Καρδιάς» για τις οικογένειες που έρχονται από την επαρχία.

Τίποτα από όλα αυτά δεν θα γινόταν εάν δεν υπήρχαν οι εθελοντές του οργανισμού. Αυτοί βοηθούν σε όλες τις δραστηριότητες εξωτερικές όπως μπαζάρ που οργανώνονται, είτε φιλανθρωπικές δραστηριότητες, επαφή και ενημέρωση των γονέων  αλλά και στις εσωτερικές όπως γραμματειακή υποστήριξη ή αρχειοθέτηση . Ένας εθελοντής πρέπει να είναι ένας υπεύθυνος, αξιόλογος και υπάκουος άνθρωπος για αυτό που αναλαμβάνει να κάνει. Θα πρέπει να έχει όρεξη και διάθεση να βοηθήσει και να ενημερώνεται από τον σύλλογο χωρίς να παίρνει πρωτοβουλίες γιατί αντιμετωπίζει ένα λεπτό ζήτημα υγείας .Επιπλέον ο σύλλογος καλύπτει τους εθελοντές με ένα συμφωνητικό ώστε να αναγνωρίζεται η εθελοντική εργασία που έχει προσφέρει ο καθένας. Η γνώση και οι εμπειρίες που αποκομίζουν από αυτή την πράξη είναι σημαντικές και όλο και περισσότεροι ,κυρίως νέοι και άνεργοι, άνθρωποι απευθύνονται στον οργανισμό για να βοηθήσουν. « Χρειάζεται να βοηθάμε τους ανθρώπους που μας χρειάζονται», αναφέρει ένας εθελοντής.

Capture4

Σε αυτές τις μέρες της κρίσης ο σύλλογος λαμβάνει συγκινητική βοήθεια, όχι μόνο από το σημαντικό ανθρώπινο δυναμικό αλλά και από οικονομική ενίσχυση. Πέραν των συνδρομών των μελών γίνονται και χορηγίες από πολλές ιδιωτικές εταιρίες: αναφέροντας ενδεικτικά την τράπεζα «ALPHA BANK» , το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», τις εκδόσεις «Ιανός», την εταιρία φαρμάκων «Actelion» καθώς και τον Δήμο Αθηναίων.

Η μεγαλύτερη επιβράβευση για τον σύλλογο «Η Καρδιά του Παιδιού» δεν παύει παρά να είναι η συγκίνηση ενός γονιού και το γέλιο ενός παιδιού που επιστρέφει στη ζωή θεραπευμένο.

Capture6

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια:

Μαρινίκη Μιχαλοπούλου

Ευαγγελία Βλάχου

Μιλέτση Ευτυχία

Κωνσταντίνος Ρόγκας

Κατερίνα Σιτζάνη

Παναγιώτης Φιλιπαίος

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s