ΚΕΑΝ

Tο ΚΕΑN (Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων) είναι ένας ανοιχτός κοινωνικός σύλλογος νέων που αγωνίζεται για τις πανανθρώπινες αξίες, την ειρήνη, την πρόοδο, την ευημερία και την προστασία του περιβάλλοντος. Αγωνίζεται για τη δημοκρατία, για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των Νέων στην εργασία και πιστεύει στις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης. Τα μέλη του ΚΕΑΝ πιστεύουν στο δικαίωμα των πολιτών, των νέων, να υπερασπίζονται το περιβάλλον και να αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή χωρίς συμβιβασμούς. Ακόμη πραγματοποιούν επιστημονικές αναλύσεις, σεμινάρια και συζητήσεις με σκοπό την αξιόπιστη πληροφόρηση των πολιτών.
Έτσι αναπτύσσει συγκεκριμένες δράσεις και τακτικές για να βγάζει σε πέρας τους στόχους του. Κάνει οικολογικές προτάσεις για την ανάπτυξη της χώρας, προωθεί τη χρήση της υψηλής τεχνολογίας για την βιώσιμη ανάπτυξη των υποβαθμισμένων περιοχών, ενώ διοργανώνει ημερίδες-συνέδρια με θέματα που άπτονται προβλημάτων της καθημερινότητας των νέων. Πάγια τακτική αποτελεί η προάσπιση του δικαιώματος εργασίας των νέων, ακολουθεί μια διαπολιτισμική προσέγγιση και ψάχνει να βρει νέους τρόπους ψυχαγωγίας για τους νέους. Πρόεδρος του ΚΕΑΝ είναι ο Σταύρος Μηλιώνης.
KeanΤελευταία δράση του ΚΕΑΝ ήταν η ίδρυση Τράπεζας Αίματος με την επωνυμία «ΚΕΑΝ – ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ». Έδρα της εν λόγω Τράπεζας Αίματος ορίστηκε το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών Κοργιαλένειο-Μπενάκειο. Με αφορμή την ίδρυση της Τράπεζας Αίματος συνομιλήσαμε με ένα από τα μέλη του ΚΕΑΝ, το Μάριο. Το σημαντικότερο για τον ίδιο είναι ότι «Ο εθελοντισμός μπορεί να σώσει ζωές. Είναι σπουδαίο πράγμα να δίνεις χωρίς να θέλεις ανταπόκριση. Όπως και να ‘χει η εθελοντική δράση βελτιώνει τη ζωή μας και τη ζωή των άλλων». Τι κάνει όμως ο ΚΕΑΝ; kean« Υπάρχουν σύνθετα προβλήματα που μας απασχολούν και πασχίζουμε να βρούμε λύσεις. Δίνουμε βαρύτητα στο περιβάλλον, στο συνάνθρωπο και φυσικά στα δικαιώματα των νέων. Ξέρεις πόσο άσχημο είναι να καταπατώνται αυτά; Αν ρωτήσεις τα περισσότερα μέλη θα σου πουν ιστορίες για την αδικία που υφίστανται στο χώρο της εργασίας».
Η δράση του ΚΕΑΝ, όπως και άλλων εθελοντικών οργανώσεων, από κοινού με τα λόγια του Μάριου, μπορούν να γεμίσουν με ευαισθησία και παράλληλα με κίνητρο για πράξεις όλους μας. Ο εθελοντισμός δεν πεθαίνει ποτέ και μπορεί να συνεχίσει να σώζει.

Επιμέλεια
Βασίλειος-Μιχαήλ Γαλούνης

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s