ΜΑΖΙ

Τον Οκτώβριο του 2011 μια ομάδα πολιτών στην Θεσσαλονίκη ίδρυσαν την μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα οργάνωση Μ.Α.Ζ.Ι. -Με Αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα. Το ΜΑΖΙ στηρίζει εξ’ ολοκλήρου την προσπάθεια του αλλά και την ίδια του την ύπαρξη στις προσφορές εταιρειών και στην εθελοντική δράση.

Image

Ο οργανισμός έχει θέσει ως πρωταρχικό σκοπό την οργάνωση και την λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Επιπλέον όμως δραστηριοποιείται και σε άλλους τομείς όπως την δημιουργία μουσείου ιστορίας στην Θεσσαλονίκη, την ενίσχυση των τραπεζών αίματος της νομαρχίας, την προστασία της εθνικής κληρονομιάς κ.τ.λ.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο προσφέρει εντελώς δωρεάν σε άτομα που μαστίζονται από την οικονομική κρίση και αδυνατούν να καλύψουν ακόμα και τις βιοποριστικές του ανάγκες, πρωτίστως είδη διατροφής (κονσέρβες, γάλα, ρύζι, ψωμί κ.α.) και είδη ρουχισμού και υπόδησης και δευτερευόντως είδη καθαριότητας (σαπούνι, απορρυπαντικά, πάνες, χαρτικά κ.α.) Λειτουργεί καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, από τις 9 πμ έως τις 3 μμ. Σε εβδομαδιαία βάση την λειτουργία του στηρίζουν περίπου 25 εθελοντές. Η εθελοντική δράση για τον οργανισμό βρίσκεται σε πολλά επίπεδα: την λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, στην συγκέντρωση τροφίμων και ρούχων, στην αναζήτηση υποστηρικτών-χορηγών στο έργο του οργανισμού, στην προβολή της προσπάθειας και στην διοργάνωση φιλανθρωπικών εκδηλώσεων. «Το αίσθημα που σου προκαλεί ο εθελοντισμός δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια» μας λέει ο κ. Αντώνης, «Η πληρότητα με την οποία γεμίζεις, το να ξέρεις ότι βοηθάς ουσιαστικά άτομα που έχουν πραγματική ανάγκη, σε κάνει να νομίζεις πως γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος. Εκτός από αυτό είναι και κάτι που μου γεμίζει την μέρα μου, μια ενασχόληση.» Ο 63 συνταξιούχος που στηρίζει την λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου αναφέρει πως δεν θεωρεί ότι η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει αρνητικά τον εθελοντισμό αλλά το αντίθετο. «Έχουμε γίνει πιο συμπονετικοί, γνωρίζουμε ότι θα μπορούσε να ήμασταν εμείς εκείνοι που θα χρειαζόμασταν βοήθεια για αυτόν τον λόγο βλέπουμε πλέον με διαφορετικό μάτι την ιδέα του εθελοντισμού. Το ΜΑΖΙ έδωσε την δυνατότητα στον καθέναν μας να προσφέρει απ’ την θέση που του ταιριάζει ανάλογα με την ιδιότητα του και τις ώρες που μπορεί να προσφέρει, σίγουρα όμως όσο μεγαλύτερη είναι η προβολή του αγώνα που κάνουμε και όσο το δυνατόν περισσότερη βοήθεια μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε τόσο και περισσότερο θα προσφέρουμε.»

Image

Την στιγμή που όλο και περισσότεροι συνάνθρωποί μας αντιμετωπίζουν προβλήματα, χάνουν τις δουλειές τους, μαστίζονται από την ανεργία, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, χάνουν τα σπίτια τους και φτάνουν μέχρι και στο σημείο να μένουν στον δρόμο το λιγότερο που μπορεί να προσφέρει ο κ. Αντώνης και ο κάθε Αντώνης είναι τις υπηρεσίες του στο δόγμα του εθελοντισμού.

Επιμέλεια,

Μαρουλάκης Μάνος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s