ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ “ΆΛΜΑ ΖΩΗΣ” ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «’Αλμα Ζωής»  του Νομού Θεσσαλονίκης είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2008 από γυναίκες που βίωσαν προσωπικά τον καρκίνο του μαστού. Ένα μοναδικό στοιχείο του συγκεκριμένου οργανισμού είναι ότι οι εθελόντριες είναι γυναίκες που πάσχουν ή έπασχαν από τη νόσο.

Το Όραμα του Συλλόγου “Άλμα Ζωής” είναι κυρίως η ψυχολογική υποστήριξη της κάθε γυναίκας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας που νοσεί από τον καρκίνο του μαστού και των μελών της οικογένειάς της και κυρίως η πρόληψη και η ενημέρωση για τη σημασία και τις μεθόδους έγκαιρης διάγνωσής του.

 Ο σύλλογος όμως εκτός από τις 22 εθελόντριες και τα μέλη που βοηθούν στο έπακρο, έχει μεγάλη ανάγκη και δέχεται μεγάλη στήριξη και από άλλον κόσμο που συμμετέχει σε όλες τις δράσεις του. GΑυτός ο κόσμος δεν αποτελεί τους εθελοντές, αποτελεί όμως την ομάδα δράσης, που θα βοηθήσει ο καθένας , σε όποιο βαθμό μπορεί για την υλοποίηση κάποιων στόχων. Άνθρωποι με όρεξη και διάθεση που θέλουν να περάσουν ένα μήνυμα και επιθυμούν να βάλουν και εκείνοι το λιθαράκι τους για να βοηθήσουν, είναι ευπρόσδεκτοι στο “Άλμα Ζωής”.

 Συνήθως  οι νέοι που πλαισιώνουν την ομάδα δράσης είναι χρήσιμοι για μερικούς μήνες να βοηθούν σε οποιαδήποτε δουλειά γραφείου χρειάζεται ο οργανισμός, για στήριξη στις εκδηλώσεις  που γίνονται και κυρίως για να μοιραστούν τη θετική τους ενέργεια. Φυσικά και για τον ίδιο τον εθελοντή είναι μια μεγάλη εμπειρία η συμμετοχή αυτή, αλλά και θετικό για το βιογραφικό του αλλά και για δική του προσωπική κάλυψη. Δεν είναι λίγοι εξάλλου αυτοί που έχουν προσωπικά κίνητρα για παλαιότερες εμπειρίες στο συγκεκριμένο θέμα.

 Η κρίση δεν πρέπει να μας κάνει να ξεχνάμε τους συνανθρώπους μας που μας έχουν πραγματικά ανάγκη και να μη βλέπουμε όλους αυτούς τους συλλόγους και τις δράσεις του ως μία λεπτή γραμμή που μπορούν να μας προσφέρουν δουλειά, αλλά ως ανθρώπους που χρειάζονται την υποστήριξη και τη βοήθειά μας. Εσύ τί θα κάνεις γι΄αυτό; Σήκω να βοηθήσεις  να αποκτήσουν κάποια πρόσωπα ξανά το χαμόγελο τους. Μπορείς.

                                    «Κάνε το Άλμα Ζωής..…Μείνε Δυνατός»

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s