Η εθελοντική δράση μετράει

Το 2012 η ομάδα των εθελοντών των Ηνωμένων Εθνών λανσάρισε την καμπάνια «Η Εθελοντική Δράση Μετράει» για να ενημερώσει τον κόσμο για την επιρροή του εθελοντισμού, μέσω της καταγραφής των δράσεων των εθελοντών σε όλη την υδρόγειο. Πάνω από 64 εκατομμύρια δράσεις μετρήθηκαν από τη στιγμή που η σύνοδος κορυφής Ρίο + 20 έλαβε χώρα – μια “αξιοσημείωτη απόδειξη για την δέσμευση των ανθρώπων, από την βάση προς τα πάνω” μία ακόμη απόδειξη για το πώς το Ρίο + 20 κινητοποιεί ένα παγκόσμιο κίνημα για την αλλαγή, όπως δήλωσε ο Γραμματέας του ΟΗΕ κος Ban Ki-moon, στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το 2012.

Η ομάδα των εθελοντών των Ηνωμένων Εθνών συνεχίζει την καμπάνια «Η Εθελοντική Δράση Μετράει» στηριζόμενη στα επιτεύγματα του Ρίο + 20, με στόχο την περαιτέρω ευαισθητοποίηση σχετικά με τη συμβολή του εθελοντισμού στην ειρήνη και την ανάπτυξη και ,την προώθηση της ένταξης του εθελοντισμού στην ημερήσια διάταξη για την ανάπτυξη του 2015. Η ιστοσελίδα της καμπάνιας «Η Εθελοντική Δράση Μετράει» και τα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνεχίζουν να συγκεντρώνουν τις ιστορίες σχετικά με τον εθελοντισμό και να παρέχουν πληροφορίες για επερχόμενες εκδηλώσεις, ευκαιρίες συμμετοχής και βέλτιστες πρακτικές.
Όλοι καλούνται να συμμετάσχουν, από ιδιώτες μέχρι ολόκληρες οργανώσεις. Μοιραστείτε τις ιστορίες σας. Χτίστε μια κοινότητα. Δείξτε στον κόσμο ότι ο εθελοντισμός μετράει.

Πηγή : http://www.volunteeractioncounts.org/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s