Σχετικά με Εμάς

Ποιοι είμαστε

To Volunteer4Greece είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που βασικό στόχο έχει να δημιουργήσει γέφυρες επικοινωνίας ανάμεσα στους εθελοντές και τις εθελοντικές οργανώσεις στην Ελλάδα.

Με γνώμονα αυτόν τον βασικό στόχο, δημιουργήσαμε την ηλεκτρονική πλατφόρμα www.volunteer4greece.gr.

Στην πλατφόρμα αυτή, γίνεται πραγματικότητα η απευθείας επικοινωνία μεταξύ Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών και υποψήφιων εθελοντών.

Οι οργανισμοί μπορούν να αναρτήσουν μία αγγελία για την εύρεση εθελοντών και οι ενδιαφερόμενοι έχουν πρόσβαση σε όλες τις διαθέσιμες εθελοντικές θέσεις, αποκτώντας τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν άμεσα και γρήγορα με τις ΜΚΟ.

Παράλληλα, υλοποιούμε εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους οργανισμούς της Κοινωνίας των Πολιτών και τους ανθρώπους τους, ενώ προάγουμε τη συνεργασία μεταξύ των ΜΚΟ και του εταιρικού κόσμου, μέσω εθελοντικών προγραμμάτων.

Στο Volunteer4Greece πιστεύουμε σε έναν κόσμο που δημιουργείται έχοντας ως βάσεις την αλληλεγγύη, την ανιδιοτελή προσφορά και την κοινωνική ανάπτυξη, μεταξύ όλων των δυναμικών μερών της κοινωνίας.

Η ομάδα του Volunteer4Greece

alex theo

Αλέξανδρος Θεοδωρίδης 

Ο Αλέξανδρος έχει εργαστεί εθελοντικά σε διάφορες οργανώσεις σε Ελλάδα, Γερμανία και Αγγλία και μεταξύ άλλων έχει συμμετάσχει σε ανθρωπιστική αποστολή στο Αφγανιστάν το 2003 με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Τον Ιανουάριο 2012 συνίδρυσε το ΜΠΟΡΟΥΜΕ, το οποίο από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε το volunteer4greece μέσω του οποίου παραπάνω από 30 εθελοντές έχουν έρθει σε επαφή και έχουν εργαστεί εθελοντικά στην οργάνωση. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του volunteer4greece.

alex f
Αλέξανδρος Φουρλής
Ο Αλέξανδρος είναι Διευθύνων Σύμβουλος του Kariera.gr και δουλειά του είναι να βρεθεί «ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση». Πέραν της αγοράς εργασίας ο Αλέξανδρος στηρίζει φορείς που προωθούν την επιχειρηματικότητα και την εθελοντική εργασία για νέους ανθρώπους. Στείλτε του email στο alex@volunteer4greece.gr.
Άσπα Γιαννοπούλου
Η Άσπα χειρίζεται τα social media του Volunteer4Greece. Ασχολείται επαγγελματικά με τη διαδικτυακή επικοινωνία ξένου κυβερνητικού φορέα στην Ελλάδα, ενώ προέρχεται από το χώρο του event management. Πιστεύει πως ο εθελοντισμός είναι μία επιλογή ζωής που μέσα από την προσφορά στους άλλους, μας δίνει την ελευθερία να ανακαλύπτουμε καινούριες πτυχές του εαυτού μας.
 yannis ailianos
Γιάννης Αιλιανός
Ο Γιάννης ζει μεταξύ Ζυρίχης και Αθήνας και έχει πολύχρονη επαγγελματική διεθνή εμπειρία. Επί σειρά ετών, είχε συμμετοχή σε προσκοπικές δραστηριότητες όπως επίσης και σε άλλες ΜΚΟ, διαμορφώνοντας έτσι την αγάπη και έφεσή του στον εθελοντισμό. Οι στόχοι και οι δράσεις του δικτύου HandsOnNetwork τον εμπνεύσανε να δημιουργήσει ένα παράρτημά τους στην Ελλάδα, πυροδοτώντας έτσι τις εθελοντικές πρωτοβουλίες του στη χώρα. Είναι ιδρυτικό μέλος του Volunteer4Greece και στηρίζει κυρίως τις διεθνείς δραστηριότητες της οργάνωσης. Μπορείτε να τον βρείτε στο yannis@volunteer4greece.gr.
kleivokiotis
Γιώργος Κλειβοκιώτης
Ο Γιώργος ζει και εργάζεται στο εξωτερικό από το 2005 και είναι συνιδρυτής του UPGreekTourism.gr. Όταν μετά την επιτυχία του UP Greek Tourism άρχισε να λαμβάνει ένα τεράστιο αριθμό αιτήσεων για εθελοντική συμμετοχή, κατάλαβε ότι υπάρχουν πάρα πολλοί Έλληνες που θέλουν να προσφέρουν εθελοντικά αλλά δεν ξέρουν πού να βρουν τις αντίστοιχες ευκαιρίες. Με λίγη έρευνα επιβεβαίωσε παράλληλα, ότι οι περισσότερες οργανώσεις δεν έχουν τη δυνατότητα να βρουν τους εθελοντές που χρειάζονται. Έτσι γεννήθηκε και η ιδέα του Volunteer4Greece. Μπορείτε να τον βρείτε στο yorgos@volunteer4greece.gr.
dafni
Δάφνη Μιχαλοπούλου
Η Δάφνη είναι σύμβουλος ανάπτυξης και σχεδιασμού έργων τουρισμού στην Ευρώπη και την Μέση Ανατολή. Από το 2010 ζει και εργάζεται στο Παρίσι, απ’ όπου συντόνισε το σύνολο του υλικό των εθελοντικών ομάδων που συμμετέχουν στο Volunteer4Greece. Θεωρεί όλη την Ευρώπη πόλη της και προσπαθεί να συχνάζει στις γειτονιές της. Μπορείτε να την βρείτε στο dafni@volunteer4greece.gr.
eliza
Ελίζα Σαλπιστή
Η Ελίζα είναι σύμβουλος ανάπτυξης περιοχών μέσω του θαλασσίου τουρισμού και του ναυταθλητισμού. Είναι εκ των ιδρυτικών μελών του Κοινωνικού Παντοπωλείου Μ.Α.Ζ.Ι. και στηρίζει τις ενέργειες επικοινωνίας του Μ.Α.Ζ.Ι. Πιστεύει ότι ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής και με τη συμμετοχή της στο Volunteer4Greece ευελπιστεί στην προβολή και ενίσχυση του σημαντικού εθελοντικού έργου που επιτελείται σε διάφορους τομείς και στη Θεσσαλονίκη μέσα από ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον project.
Iris Cremer
Ίρις Κρέμερ
Η Ίρις έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές της και εργαστεί στη Βρετανία ως ψυχολόγος/ψυχοθεραπεύτρια επέστρεψε στην Αθήνα το 2011, όπου δημιούργησε το δικό της ιδιωτικό γραφείο. Παράλληλα εργάζεται εθελοντικά στη συμβουλευτική γραμμή της ένωσης ‘Μαζί για το Παιδί’ και συμμετέχει στις δράσεις του Volunteer4Greece αλλά και άλλων οργανισμών.
kyriaki
Κυριακή Ιατροπούλη
Η Κυριακή ασχολείται με τα ψηφιακά μέσα (digital media) και την εφαρμογή τους στη διαφήμιση, το μάρκετινγκ και την επικοινωνία με εξειδίκευση τα τελευταία χρόνια στα Social Media. Είναι ο άνθρωπος που υποστηρίζει μη-κερδοσκοπικούς οργανισμούς στην ανάπτυξη της digital επικοινωνίας τους και στον ελεύθερο χρόνο της συμμετέχει εθελοντικά σε μη-κερδοσκοπικά projects που οργανώνονται από το Volunteer4Greece.
Lena
Λένα Παναγιωταρέα
Η Λένα είναι η γενική διευθύντρια του οργανισμού και είναι το άτομο που βρίσκεται μέσα σε όλα τα project, τα οργανώνει, τα συντονίζει και επιμελείται το τελικό τους αποτελέσμα. Έχει υπάρξει χρόνια εθελόντρια ως διοικητικό μέλος της τοπικής επιτροπής της AIESEC στην Θεσσαλονίκη συμμετέχοντας ενεργά και υποστηρίζοντας με διαφορετικούς ρόλους όλες τις δράσεις της τοπικής της και των επιτροπών από άλλες πόλεις της Ελλάδος. Μπορείτε να την βρείτε στο τηλέφωνο του οργανισμού : 210-8115398 και στο email : lena@volunteer4greece.gr
maria
Μαρία Ζαβάκου
Η Μαρία σπούδασε Φιλοσοφία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο –Deree, Μετάφραση στο Βρετανικό Συμβούλιο και παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα ΜΙΘΕ (Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης), το MasterclassFrancisFordCoppola Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη κα.  Έχει ασχοληθεί με την σύνταξη και επιμέλεια κειμένων (Γραφείο Τύπου Ολυμπιακών Αγώνων 2004), με την συγγραφή τηλεοπτικών και κινηματογραφικών σεναρίων (mega, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Κέντρο Δελφών).
Μυρτώ Παπαθάνου
Η Μυρτώ ζει στην Αθήνα από το 2007 και ασχολείται με την τεχνολογία. Πιστεύει ότι οι απλές, πρακτικές λύσεις που προσθέτουν αξία είναι το κλειδί για την ανάπτυξη της χώρας. Έχει εργαστεί εθελοντικά στην Νικαράγουα και την Κένυα για την οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών και υποστηρίζει δράσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.
Στείλτε της email στο myrto@volunteer4greece.gr.

 

Ευχαριστίες

Ευχαριστούμε τη Σταυρούλα Παυλοπούλου, την Μαρία Παχιαδάκη, τον Σπύρο Λαδέα, τον Σίμο Κούτσικο, τον Πολύτιμο Γαλεράκη, τη Μαρίτα Μεντζελοπούλου, τον Στάθη Χαϊκάλη και την Ελισάβετ Αρκοπούλου για την υποστήριξή τους, το Kariera.gr και ιδιαίτερα τον Αλέξη Σταυρόπουλο για την υλοποίηση της ιστοσελίδας και τους χορηγούς επικοινωνίας για την προώθηση της ιδέας.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s